VELIKONOČNÍ ZAJÍČEK
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 125 gramů
- cukr krystal 125 gramů
- vejce 3 kusy
- olej řepkový 60 mililitrů
- voda 60 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 6 gramů
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Formu důlkladně vymažte máslem a vysypte moukou. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přilijte vodu, olej a znovu prošlehejte. Do mísy nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a ručně promíchejte. Nakonec do těsta opatrně zapracujte sníh. Formu naplňte těstem 1,5 cm pod okraj, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 40 minut.
Poznámka k receptu
Recept patří mezi rodinné klenoty redaktorky Terezy. Její maminka ho má napsaný v sešitě i se jménem kolegyně, od které ho dostala. Pečte zajíčky, beránky nebo jiné tvary, pro Terezu to bude vždycky bábovka Holická.
1 FORMA NA BERÁNKA NEBO 2 NA ZAJÍČKA
Načítám komentáře...