Vídeňské bábovičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- cukr 180 gramů
- máslo 180 gramů
- vejce 3 kusy
- smetana na šlehání 2 lžíce (ušlehaná)
- kakao 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Připravíme si formičky na menší bábovičky (asi 4 – 6, podle velikosti), které vytřeme tenkou vrstvou másla a vysypeme moukou. Změklé máslo vyšleháme s cukrem doběla a přimícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který po částech střídavě s moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Na závěr vmícháme šlehačku.
Dvě třetiny těsta rozdělíme do formiček. Do zbylého těsta vmícháme kakao, doplníme jím formičky a těsto pomocí špejle lehce promícháme, jako kdybychom tvořili spirálu, abychom vytvořili mramorování.
Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené bábovičky necháme trochu zchladnout, vyklopíme je z formiček a před podáváním pocukrujeme.
Načítám komentáře...