Vídeňské bábovičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si formičky na menší bábovičky (asi 4 – 6, podle velikosti), které vytřeme tenkou vrstvou másla a vysypeme moukou. Změklé máslo vyšleháme s cukrem doběla a přimícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který po částech střídavě s moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Na závěr vmícháme šlehačku.

Dvě třetiny těsta rozdělíme do formiček. Do zbylého těsta vmícháme kakao, doplníme jím formičky a těsto pomocí špejle lehce promícháme, jako kdybychom tvořili spirálu, abychom vytvořili mramorování.

Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené bábovičky necháme trochu zchladnout, vyklopíme je z formiček a před podáváním pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...