Vláčný mazanec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rum přelijte do misky a namočte do něj rozinky, aby alkohol pořádně nasákly. Pusťte se do kvásku: droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citronovou kůru, tři vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout.

2. Vykynuté těsto přemístěte na vál, propracujte je, rozdělte na dva díly a vypracujte bochníky. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut kynout. Poté je pomažte rozšlehaným vejcem a zasypte plátky mandlí. Pečte při 180 °C 35–40 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...