Baci perugina čokoládové bonbony s lískovým oříškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lískové ořechy nasucho opečte na pánvi a nechte mírně zchladnout. Pak prsty stáhněte slupku. Oddělte 50 g ořechů a nasekejte je na malé kousky.

2. V hrnci s dvojitým dnem rozpusťte čokoládu spolu s máslem a nechte lehce zchladnout. V misce smíchejte nutellu a nasekané ořechy. Pak k ořechové směsi vlijte čokoládu s máslem. Dokonale promíchejte a dejte na 15 minut do mrazáku.

3. Směs vyndejte a vytvořte z ní 14 kuliček velikosti vlašského ořechu. Na každou posaďte celý lískový ořech a lehce ho do bonbonu zatlač- te. Téměř hotové bonbony dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.

4. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a pak do ní pomocí vidličky postupně ponořte bonbony, aby se čokoládou obalily. Nechte zchladnout na mřížce

Poznámka k receptu

14 Kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...