Baci perugina čokoládové bonbony s lískovým oříškem
Seznam surovin
- ořechy lískové 50 gramů (+14 kusů na ozdobu)
- čokoláda mléčná 60 gramů (50%)
- máslo 10 gramů
- nutella 50 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů (60%)
Postup přípravy
1. Lískové ořechy nasucho opečte na pánvi a nechte mírně zchladnout. Pak prsty stáhněte slupku. Oddělte 50 g ořechů a nasekejte je na malé kousky.
2. V hrnci s dvojitým dnem rozpusťte čokoládu spolu s máslem a nechte lehce zchladnout. V misce smíchejte nutellu a nasekané ořechy. Pak k ořechové směsi vlijte čokoládu s máslem. Dokonale promíchejte a dejte na 15 minut do mrazáku.
3. Směs vyndejte a vytvořte z ní 14 kuliček velikosti vlašského ořechu. Na každou posaďte celý lískový ořech a lehce ho do bonbonu zatlač- te. Téměř hotové bonbony dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
4. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a pak do ní pomocí vidličky postupně ponořte bonbony, aby se čokoládou obalily. Nechte zchladnout na mřížce
Poznámka k receptu
14 Kusů.
Načítám komentáře...