Banánové bonbony
Seznam surovin
Na bonbony:
- banány 5 kusů
- listové těsto 400 gramů
Na omáčku:
- šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)
- džem pomerančový 3 lžíce
- pomeranče 2 kusy
Kromě toho:
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Neoloupané banány zalijeme vroucí vodou, necháme je asi 2 minuty potopené a když slupka téměř zčerná, banány vyjmeme a po prochladnutí je oloupeme (díky tomu dužnina nebude rychle tmavnout).
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na 16 obdélníků. Oloupané banány nakrájíme na 16 kousků, každý zabalíme do obdélníku těsta a konce zatočíme, takže vznikne zabalený „bonbon“. Bonbony přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 – 15 minut dozlatova.
Mezitím v kastrůlku zahřejeme šťávu z pomeranče, vmícháme džem, vložíme dílky vykrojené z oloupaných pomerančů a necháme je prohřát.
Horké banánové bonbony rozdělíme na talíře, přelijeme je pomerančovou omáčkou, pocukrujeme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...