Banánové pohlazení
Seznam surovin
- banány 2 kusy (zralé)
- bílek 3 kusy
- cukr moučkový 80 gramů
- kokos 50 gramů (strouhaný)
- mouka pšeničná polohrubá 30 gramů
- tuk (na potření papíru na pečení)
Na krém:
- čokoláda hořká 70 gramů (nastrouhaná)
- smetana na šlehání 1 decilitr
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme moučkový cukr, strouhaný kokos a mouku. Na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení tvoříme z hmoty lžící malé placičky, vložíme je do trouby vyhřáté na 100 – 120 °C a laskonky pečeme (spíše sušíme) asi 60 minut.
V kastrůlku svaříme smetanu s vanilinovým cukrem, směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní čokoládu a necháme ji rozpustit. Připravený krém po vychladnutí uložíme do druhého dne v chladničce a pak ho vyšleháme do tuha.
Krém nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na dezertní talířky a ozdobně vedle něj naaranžujeme plátky banánů a laskonky.
Poznámka k receptu
Místo krému je vynikající a osvěžující i vanilková zmrzlina.
Načítám komentáře...