Banánový špíz v kokosovém těstíčku
Seznam surovin
- banány 2 kusy
- jahody 8 kusů
- šťáva limetková 1 kus (z jedné limetky)
- vejce 1 kus
- mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 7 lžic
- moučka kokosová 1,5 lžíce (nebo čerstvý, strouhaný kokos)
- kokosové mléko 50 mililitrů
- cukr krupice 1 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce (na posypání)
- olej
- pomeranče 4 plátky (na ozdobu)
- máta 1 list (na ozdobu)
Postup přípravy
Banány oloupejte, odkrojte špičky a nakrájejte je na kousky asi 2 cm silné. Střídavě napíchejte kousky banánu s omytými očištěnými jahodami na bambusovou grilovací špejli. Vždy dejte 3 kousky banánu a 2 kousky jahod, celý špíz pak pokapejte limetkovou šťávou.
Vejce rozmíchejte s mlékem, cukrem, kokosovým mlékem (nebo 2 lžícemi kokosové smetany smíchané se 3 lžicemi vody) a kokosovou moučkou a za stálého šlehání do směsi přidejte prosátou mouku. Těstíčko nechte 20 minut odležet.
Ovocné špízy v těstíčku namočte a ihned je pozvolna osmažte v rozehřátém oleji. Ještě horké špízy posypejte třtinovým cukrem a ozdobte řezem pomeranče a lístky máty.
Načítám komentáře...