Banány s ricottou a čokoládou
Seznam surovin
- sýr Ricotta 250 gramů
- banány 4 kusy (rozpůlené pevné banány )
- banány 1 kus (na vrcholu zralosti)
- cukr třtinový 3 lžíce
- rum 3 lžičky (kvalitní ne tuzemák)
- máslo (na vymazání)
- máslo 8 plátků (tenké)
- kakao
- čokoláda hořká 100 gramů (nastrouhaná s vysokým obsahem kakaa)
Postup přípravy
1. Ricottu rozšlehejte dohladka s nakrájeným banánem, dvěma lžícemi cukru a lžičkou rumu. Zvláčněte sójovým nápojem, pak krém zakryjte fólií a uložte do chladu.
2. Zapékací mísu lehce vytřete máslem a rozložte do ní pevné banány. Poprašte je lžící cukru a kakaem a na každý položte plátek másla. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení je ještě zakápněte zbylým rumem.
3. Vyjměte, nechte vychladit a podávejte s krémem. Posypte čokoládou.
Poznámka k receptu
Vápník, prvek důležitý pro mnoho tělesných funkcí, se nemůže vstřebávat bez dostatečného množství hořčíku. Únavu (třeba z dlouhé zimy) pak zahání draslík. A kde tyto potřebné prvky najdeme v užitečné partě? V ricottě, banánech, sójovém nápoji a ve vysokoprocentní čokoládě.
Načítám komentáře...