BEZOVÁ BABA AU RHUM

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Bezový sirup:

Nálev na babu:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte bezový sirup: do rendlíku vsypte cukr a přilijte vodu. Pomalu přiveďte k varu a často míchejte, aby se cukr rozpustil. Jakmile směs začne vřít, nechte ji bublat asi 5 minut a pak ji stáhněte z plotny. Přidejte štávu z ½ citronu, květy a nechte je louhovat asi 12 hodin. Pak sirup přeceďte před plátýnko.

2. Upečte babu: máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, pak zašlehejte vejce a vmíchejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte citronovou kůru a vymíchejte hladké těsto. Nalijte ho do silikonových formiček a pečte v troubě předehřáté na 165°C asi 20 minut, aby zezlátlo. Pak nechte zchladnout. Mezitím smíchejte sirup s rumem a přelijte směs přes zchladlé baby.

3. Mascarpone prošlehejte se smetanou a cukrem a podávejte k babám. Můžete přidat i čerstvé ovoce, oblíbený sorbet a sněhové pusinky.

Poznámka k receptu

Polévání sirupem zajistí dezertu vláčnost, ten bezinkový ve spojení s rumem mu navíc dodá fantastickou chuť. Marek Fichtner babu rád doplňuje pampeliškovým sorbetem a sezonním ovocem.

K podávání sněhové pusinky

ODLEŽENÍ SIRUPU PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...