Bílkový krém
Seznam surovin
- bílek 6 kusů
- cukr krupice 360 gramů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z citronu)
Postup přípravy
1. KROK: V dokonale odmaštěné míse lehce prošlehejte bílky s asi třetinou cukru a citronovou šťávou. Pak mísu přesuňte nad vroucí vodní lázeň a dál šlehejte elektrickým šlehačem zastálého přisypávání zbylého cukru, až vznikne hladký a hustý krém, ve kterém je cukr zcela rozpuštěný. Že je krém hotový, poznáte takto: když z něj zvednete hnětací metly, ulpí na nich v pevných nestékavých špičkách.
2. KROK: Vychladlý krém přendejte do cukrářského sáčku s nerýhovanou hubičkou (ale klidně i bez ní) a plňte jím trubičky nejdřív z jedné a pak z druhé strany.
Načítám komentáře...