BLUMY SE ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM
Seznam surovin
- blumy 6 kusů
- cukr třtinový 4 lžíce
- badyán 1 kus
- hřebíček 2 kusy
- nové koření 1 kulička
- kardamom 2 kusy
Krém:
- žloutek 2 kusy
- mléko 225 mililitrů
- vejce 1 kus
- máslo 30 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 15 gramů
- cukr krupice 3 lžíce
- vanilkový lusk 1/2 kusu
Postup přípravy
1. Nejprve připravte krém: v míse smí chejte asi ¼ mléka se škrobem a rozšlehejte v něm vejce a žloutky. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte cukr a semínka z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Stáhněte rendlík z plotny a za stálého šlehání přilijte část mléka tenkým pramínkem k vejcím. Ohřátou vaječnou směs vlijte zpět do rendlíku, a aniž přestanete šlehat, vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Stáhněte rendlík z plotny a zašlehejte máslo. Přelijte ji do mísy, povrch zakryjte fólií a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Pak ji přesuňte do lednice a vychlaďte.
2. Koření zavažte do mulového sáčku. Blumy nakrájejte na kousky a vsypte na pánev. Přidejte cukr a koření, podlijte trochou vody a povařte – doba závisí na vaší chuti. Někdo ovoce jen krátce prohřeje, jiný ho uvaří téměř do rozpadnutí. Vyjměte koření a směs nechte zchladnout. Nakonec střídavě navrstvěte krém a ovoce a podávejte.
Poznámka k receptu
Sladký, sametový krém a jemně nakyslé ovoce s nádechem perníkového koření je kombinace, která nás vzala za srdce. Se žloutkovým krémem je trochu práce, ale když ho ochutnáte, pochopíte, že sebelepší pudink ho nikdy nenahradí.
CHLAZENÍ NĚKOLIK HODIN
Načítám komentáře...