Bramborový pudink se sušeným ovocem
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- ovoce sušené 150 gramů (směs)
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 60 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- citronová kůra 1 špetka (jemně nastrouhaná)
- tuk 1 lžíce (orientační množství, na vymazání formiček)
- strouhanka 2 lžíce (orientační množství, na vysypání formiček)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, rozmačkáme a necháme vychladnout. Ovoce nakrájíme na kousky.
Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, vmícháme brambory, ovoce a prášek do pečiva. Hmotu rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček, které dáme do pekáčku s teplou vodou, jež dosahuje do tří čtvrtin forem. V troubě při 160°C pečeme 35 minut.
Hotové pudinky vyjmeme z vodní lázně a necháme chvilku ve formách. Potom je vyklopíme a podáváme teplé nebo vychlazené.
Poznámka k receptu
Nejlepší jsou přelité vanilkovou omáčkou.
Načítám komentáře...