BROSKVOVÝ DŽEM S LEVANDULÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Broskve vhoďte do vroucí vody a pár minut povařte, pak je prudce zchlaďte pod ledovou vodou a oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrolu (tedy nižší nádoba se širším dnem), přidejte citronovou šťávu, levanduli a na středním ohni vařte, dokud nezměknou.

2. Za stálého míchání (nejlépe to jde metlou) přidejte pektin smíchaný se 2 lžícemi cukru. Vařte 1 minutu, pak přidejte zbylý cukr a vařte 7 minut nebo i déle, pokud máte raději džem hustý. Rozdělte ho do čistých, vypařených sklenic a zavařte.

Poznámka k receptu

Broskev a levandule jsou sázka na jistotu, když chcete džem s originální příchutí, která ovšem uhrane každého. Jozefína o tom ví své, tyhle džemy jdou na trhu totiž na dračku.

1,8 kg

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...