Bruselské vafle
Seznam surovin
- vaflové těsto (sladké)
- olej (na vymazání vaflovače)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- cukr moučkový (na posypání)
Na žahour s malinami:
- borůvky 250 gramů
- maliny 150 gramů
- smetana na vaření 2 decilitry
- cukr 50 gramů
- moučka škrobová 1 lžíce
Postup přípravy
Waflovač lehce potřeme olejem a nahřejeme. Nalijeme do něj těsto tak, aby po celé ploše vytvořilo tenkou vrstvu, přiklopíme a upečeme dozlatova. Takto postupně upečeme wafle z celé dávky těsta.
Maliny s borůvkami krátce povaříme s cukrem, zalijeme smetanou smíchanou se škrobovou moučkou a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
Teplé wafle rozdělíme na talíře, doplníme horkou ovocnou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, podle chuti pocukrujeme a ihned podáváme.
Recept na vaflové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Pro dospělé můžete omáčku ještě vylepšit 2 lžícemi rumu, dětem zase přidat kopeček zmrzliny.
Načítám komentáře...