Brusinková náplň
Seznam surovin
- mléko 1 hrnek
- máslo 1/2 kostky
- mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
- cukr moučkový 3 lžíce
- marmeláda 3 lžíce (brusinková)
Postup přípravy
V kastrůlku smícháme mléko s moukou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Směs odstavíme a za občasného míchání necháme zchladnout.
Marmeládu svaříme na polovinu množství a vychladíme.
Cukr vyšleháme s máslem a máslovou směs vešleháme do moučného základu krému. Nakonec přimícháme studenou svařenou marmeládu a hotový krém necháme v lednici hodinu ztuhnout.
Poznámka k receptu
Místo brusinkové marmelády můžete varem zredukovat také šťávu z brusinkového kompotu.
Načítám komentáře...