Bublanina
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr moučkový 150 gramů (+ na poprášení)
- olej 100 mililitrů (+ na vymazání pekáče)
- mouka pšeničná polohrubá 160 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- mléko 100 mililitrů
- vanilkový extrakt 1 lžíce
- strouhanka (na vysypání formy)
- višně 500 gramů (nebo třešní)
Postup přípravy
1. V mixéru šlehejte asi 10 minut vejce s cukrem, až vznikne světlá, nadýchaná a hladká pěna.
2. Postupně do ní přidejte všechny ostatní suroviny a těsto vlijte do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Povrch poklaďte ovocem a pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 170 °C asi 25 až 30 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujte.
Poznámka k receptu
Jednoduchý, a proto oblíbený letní recept, ve kterém funguje jakékoli sezonní ovoce.
Načítám komentáře...