Minibublaniny s červeným ovocem
Seznam surovin
- mléko 1 decilitr
- vejce 1 kus
- tuk 60 gramů (100%)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- cukr krupice 70 gramů
- citronová kůra (z 1 citronu, nastrouhaná)
- kardamom 1 kus
- tuk (na vymazání formiček)
- ovoce drobné 200 gramů (červené, může být i mražené)
Na ozdobení:
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- zmrzlina 200 gramů (podle vlastní chuti)
- jahody (čerstvé, nebo jiné barevné ovoce)
Postup přípravy
V míse smícháme mléko s vejcem, rozpuštěným tukem, oběma druhy mouky, práškem do pečiva, cukrem, citronovou kůrou a rozdrceným kardamomem.
Umícháme hladké těsto, naplníme ho do vymazaných jednoporcových formiček a posypeme ovocem (mražené ovoce necháme lehce rozmrznout). Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 10 – 15 minut.
Upečené bublaninky vyklopíme na dezertní talířky a každou ozdobíme ušlehanou smetanou, kopečkem zmrzliny a nakrájenými jahodami.
Poznámka k receptu
Místo šlehačky a zmrzliny doplňte minibublaniny našlehaným jogurtem a posypte ho drcenými lentilkami.
Načítám komentáře...