Piškotová bublanina s ovocem
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr 220 gramů
- máslo 50 gramů (nebo hera)
- mouka pšeničná hrubá 180 gramů
- ovoce 500 gramů (čerstvé nebo mražené)
- piškotové drobečky 1 hrst
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Ovoce omyjte a nechte okapat, zbavte ho stopek, popř. vypeckujte.
Žloutky našlehejte s polovinou cukru do pěny a po troškách zašlehávejte roztavené vlažné máslo. Z bílků a zbytku cukru ušlehejte sníh a mouku prosejte. Sníh střídavě s moukou lehce vmíchejte do těsta.
Plech nebo zapékací formu vymažte tukem a vysypte moukou. Ovoce promíchejte s piškotovými drobečky, aby nekleslo ke dnu, kde by se připalovalo.
Těsto nalijte na plech, pokryjte ho ovocnou směsí a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180°C asi 30 minut. Po vychladnutí pocukrujte a nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...