Třená bublanina
Seznam surovin
- třešně 1 kilogram (nebo višně)
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- cukr krupice 220 gramů
- máslo 200 gramů
- vejce 3 kusy (celkem 160 g)
- mléko 2,5 decilitru
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 12 gramů
- rum 1 lžíce
- pudinkový prášek vanilkový 2 lžičky
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- cukr moučkový (na obalení ovoce)
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně vetřeme vlažné mléko rozmíchané s vejci, vanilinový cukr, rum a citronovou kůru. Na závěr vmícháme směs prosáté mouky, pudinkového a kypřicího prášku a znovu důkladně promícháme.
Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy nebo hlubšího plechu a poklademe ho třešněmi nebo višněmi lehce promíchanými s moučkovým cukrem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 190 °C a bublaninu pečeme asi 45 minut dozlatova.
Načítám komentáře...