Višňová nadýchaná peřina
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- cukr 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- voda 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá (na obalení višní)
- višně 300 gramů
Postup přípravy
1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.
2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto.
6. Hustě pokryjeme višněmi.
7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Načítám komentáře...