Banánové muffiny
Seznam surovin
Banánové muffiny:
- mouka pšeničná hladká 170 gramů
- jedlá soda 3/4 lžičky
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1,5 lžičky
- máslo 120 gramů (změklé)
- cukr hnědý 140 gramů
- vejce 1,5 kusu
- vanilkový lusk 1/4 kusu
- smetana zakysaná 1,5 lžíce (s co největším obsahem tuku)
- banány 2 kusy
Drobenka:
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- cukr krystal 50 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů (nasekané)
- sůl 0,12 lžičky
- máslo 50 gramů
Postup přípravy
1. Začněte přípravou drobenky. Všechny suroviny dejte do mísy a ručně zpracujte, dokud vše není dobře propojené a drobenka není skutečně drobivá. Dejte odpočinout do lednice.
2. V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete máslo s cukrem, přidejte vejce, semínka z vanilkového lusku a dobře promíchejte.
3. Do tekuté směsi ve dvou dávkách vmíchejte suché ingredience. Nakonec do těsta zamíchejte zakysanou smetanu a rozmačkané banány. Těsto nechte přikryté odpočinout v lednici (ideálně přes noc).
4. Naplňte košíčky do dvou třetin, posypte drobenkou a v troubě předehřáté na 215 °C pečte 25 minut.
Poznámka k receptu
- Přezrálé banány sice nelákají k snědku, ale do těsta na muffiny jsou ideální. Zajistí vláčnost a provoní celou kuchyň.
- Muffiny budou ještě lepší s citronovou polevou. Dejte do misky 2 lžíce citronové šťávy se 100 g moučkového cukru a utřete dohladka. Polevou pak ihned potřete ještě horké muffiny.
Načítám komentáře...