Bezlepkové citronovo-makové muffiny
Seznam surovin
- mouka 185 gramů (mandlová)
- kokos 90 gramů (jemně strouhaný)
- sůl 1/2 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
- med 110 gramů
- olej 40 mililitrů
- vejce 4 kusy
- smetana zakysaná 100 gramů (s co největším obsahem tuku)
- šťáva citronová 4 lžíce
- citronová kůra (z 1 citronu)
- mák 2 lžíce (mletý)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 175 °C. V míse smíchejte mandlovou mouku, strouhaný kokos, sůl a sodu. V další míse vymíchejte med s olejem do pěny. Přidejte vejce a znovu vymíchejte. Přidejte zakysanou smetanu, kůru a šťávu z citronu a mletý mák. Vše dobře promíchejte.
2. Do tekuté směsi ve dvou dávkách vmíchejte suché ingredience. Naplňte muffinové košíčky do dvou třetin a pečte 20 minut.
Poznámka k receptu
Citron a mák jsou ideální pár, tahle kombinace prostě funguje. Zkuste i variantu s nemletým mákem a vychutnejte si jemné křupnutí v každém soustu.
Načítám komentáře...