Bezlepkové muffiny s ovocem
Seznam surovin
- ovoce drobné 250 gramů (čerstvé)
- vejce 6 kusů
- cukr moučkový 150 gramů
- máslo 100 gramů
- moučka bramborová (škrob) 80 gramů
- mouka sójová 70 gramů (hladká)
- kypřící prášek do pečiva 1/4 balíčku (bez lepku)
- tuk (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Změklé máslo rozetřeme s polovinou cukru, postupně přidáme žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a vyšleháme do husta. Do žloutkové směsi zlehka vmícháme střídavě sníh, sójovou mouku a solamyl prosátý s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme do vymazaných formiček na košíčky nebo formy na muffiny, poklademe očištěným ovocem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C.
Po prochladnutí muffiny vyklopíme z formiček a před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...