Bochánky s marmeládou
Seznam surovin
- máslo 250 gramů
- marmeláda 250 gramů (chuťově zajímavější je ostřejší)
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- moučka škrobová 100 gramů
- mandle 150 gramů (mleté)
- rozinky 100 gramů
- ovoce sušené 100 gramů (směs)
- vejce 3 kusy
- žloutek 4 kusy
- šťáva pomerančová 2 lžíce
- likér pomerančový 0,2 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce, žloutky a trochu mouky. Pak přimícháme sůl, citronovou kůru, pomerančovou šťávu a likér a na závěr přidáme směs mouky, prášku do pečiva, škrobové moučky, mandlí, rozinek a sušeného ovoce.
Těstem naplníme do tří čtvrtin malé vymazané a vysypané formičky, do středu dáme trochu marmelády a zakryjeme ji zbylým těstem.
Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180 °C a bochánky upečeme dozlatova.
Načítám komentáře...