Buchta z krabice
Seznam surovin
- čokoládový koláč v prášku 400 gramů (jedno balení)
- vejce 3 kusy
- tuk 175 gramů (změklý na pečení)
- mléko 1 decilitr
- tuk 25 gramů (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- smetana na šlehání 5 decilitrů
- ztužovač šlehačky 2 balení
- zavařenina rybízová 100 gramů (borůvková nebo višňová)
- borůvky 100 gramů (nebo jiné ovoce na ozdobu)
- čokoládový topping 50 gramů (nebo čokoládová rýže na ozdobu)
Postup přípravy
Vejce vyšleháme do pěny a po částech do ní zašleháme změklý tuk. Vmícháme mléko, čokoládovou směs na koláč a šleháme 2 minuty. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy s vyššími okraji, vršek uhladíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 40 - 45 minut. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě na mřížce.
Vychladlý korpus vyjmeme z formy, vodorovně ho prokrojíme, spodní část potřeme zavařeninou a obě části opět spojíme k sobě. Smetanu se ztužovači vyšleháme dotuha, rozetřeme ji na korpus, vršek uhladíme a rovnoměrně posypeme čokoládovými lupínky nebo čokoládovou rýží.
Korpus nakrájíme na kostky a každou ozdobíme borůvkami nebo jiným drobným ovocem.
Načítám komentáře...