Buchtový tvarožník s blumami

Seznam surovin

Na nádivku:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem a špetkou soli, rozdrobíme do ní droždí, přidáme na kousky nakrájenou změklou heru a přilijeme rum a vejce rozkvedlané ve vlažném mléce. Těsto promícháme vařečkou, pak ho ještě dobře prohněteme na válu a necháme v míse zakryté utěrkou na teplém místě 30 minut kynout. Mezitím na náplň utřeme žloutky s cukrem a citronovou kůrou a přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílků. Hrubou mouku smícháme s cukrem a máslem a prsty promneme na drobenku.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části (větší a menší) a obě rozválíme podle tvaru pekáče na silnější a tenčí plát. Silnější plát položíme na dno vymazaného pekáče a zvedneme okraje. Naneseme na něj tvarohovou náplň a překryjeme ji druhým tenčím plátem tak, aby se těsto na okrajích dotýkalo.

Blumy rozpůlíme, vypeckujeme, rozložíme je řeznou stranou dolů po celém povrchu buchty a pod každou dáme lžíci drobenky. Buchtu necháme ještě asi 15 minut kynout a pak ji vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 5 minutách teplotu zmírníme na 180 °C a pečeme ještě asi 45 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...