Burášky s mákem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmělníme se lžičkou cukru, 0,5 dl vlažného mléka a špetkou mouky a kvásek necháme stát na teplém místě. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutkem. Přidáme prosátou mouku se solí, přilijeme kvásek a zbylé vlažné mléko a zpočátku promícháme vařečkou. Když se těsto začne spojovat, vyklopíme ho na vál a rukama zpracujeme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.

Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu mléko, přisypeme mák s krupicí, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Přimícháme cukr, necháme přejít varem a náplň necháme zchladnout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 cm, vykrojíme z něj kruhy o průměru asi 8 cm, do středu každého dáme lžičku náplně, okraje potřeme vejcem, kruhy přehneme na polovinu a okraje přimáčkneme. Burášky naskládáme na plech s papírem na pečení, potřeme máslem, upečeme dozlatova při 170 °C (asi 20 minut) a před podáváním je přelijeme sirupem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...