Castagnaccio

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200°c. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem tak, aby pokryl i stěny formy. Rozinky namočte do vody. Do velké mísy prosejte kaštanovou mouku, přidejte 300 ml vody, sůl, olej, cukr a důkladně promíchejte.

2. Část pinií a rozinek odložte stranou na ozdobení. Zbylé rozinky osušte v papírové utěrce, obalte v kaštanové mouce, aby nepadly ke dnu, a nasypte spolu s piniemi do těsta. To nalijte do připravené formy, ozdobte nasekaným rozmarýnem, rozinkami, piniemi, zakápněte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20 - 30 minut a nechte vychladnout. Podávejte s ricottou či kaštanovým medem.

Poznámka k receptu

  • Na tomhle toskánském koláči si pochutnávali augustiniánští mniši již v roce 1553. Pro snadnou dostupnost surovin se mu říkalo chléb chudých - „il pane dei poveri“. Do základního těsta můžete přidat i pomerančovou kůru, pinie, sušené ovoce či fenyklová semínka.
  • Ingredience na dortovou formu o průměru 18 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...