Celozrnné muffiny s rybízem
Seznam surovin
- vejce 2 kusy (žloutky a bílky zvlášř)
- med 5 lžic
- sůl 1 špetka
- mouka celozrnná 2 hrnky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- olej sezamový 5 lžic (nebo slunečnicový)
- kokosové mléko 1/2 hrnku
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku (ideální je vinný kámen, který je k dostání v prodejnách se zdravou výživou)
- rybíz červený 300 gramů
Postup přípravy
1. Žloutky s medem vyšlehejte do světlé pěny. Ve vedlejší misce pak z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh.
2. Do žloutkové směsi vmíchejte mouku, citronovou kůru i šťávu, olej, mléko a prášek do pečiva. Nakonec do ní opatrně zapracujte sníh z bílků a vzniklým těstem plňte papírové košíčky, vložené do muffinové formy.
3. Do každého košíčku pak vsypte ½ hrsti rybízu a pečte asi 25 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 160°C.
Poznámka k receptu
Oblíbené bochánky získají díky rybízu také tolik potřebnou šťavnatost!
Načítám komentáře...