Černá buchta s kompotem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 380 gramů
- cukr moučkový 250 gramů
- ořechy 100 (mleté nebo kokosová moučka)
- Hera 150 gramů
- vejce 3 kusy
- jedlá soda 1 lžíce (vrchovatá )
- kakao 30
- angrešt 700 mililitrů (kompot)
- tuk (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Heru nechte rozpustit. Cukr a kakao utřete s vejci do pěny. Mouku prosejte a smíchejte s ořechy (nebo kokosem) a sodou.
Sypkou směs smíchejte s pěnou a s kompotem (i s nálevem), přidejte heru a umíchejte vláčné těsto. Nalijte ho do vymazaného a vysypaného plechu, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C
Moučník upečte, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
Poznámka k receptu
Místo angreštového kompotu můžete použít i jiný. Pokud se jedná o větší kusy ovoce, nakrájejte je na malé kousky.
Načítám komentáře...