České buchty
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- droždí 30 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr 70 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- žloutek 3 kusy
- mléko
- citronová kůra 1 lžička
- sůl
- máslo (na vymazání a pomaštění buchet)
- cukr moučkový (na posypání)
- maková náplň 1 balení (nebo tvarohová, případně povidla)
Postup přípravy
Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí připravte kvásek. Do mísy nasypte prosátou mouku, přidejte sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr.
Žloutky rozmíchejte se zbylým cukrem ve zbytku mléka, přidejte vlažný rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek a vše smíchejte s moukou. Vypracujte vláčné těsto a nechte je vykynout. Vykynuté těsto rozválejte, nakrájejte na kousky a do každého zabalte trochu náplně.
Buchty skládejte do vymazaného pekáče a každou potřete ze všech stran máslem, aby se neslepily. Nechte je ještě trochu nakynout a v předem vyhřáté troubě je upečte dozlatova.
Hotové buchty přendejte na talíř nebo na ošatku a pocukrujte.
Poznámka k receptu
Velikost buchet může být různá, od malinkých buchtiček až po velké.
Načítám komentáře...