Čokoládová buchta s kokosem
Seznam surovin
- máslo 200 gramů
- cukr krystal 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 4 kusy
- kakao 4 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- mléko 3 lžíce
- marmeláda 2 lžíce
- krupice 6 lžic
- máslo 200 gramů (+1 lžíce do polevy)
- cukr krystal 200 gramů
- kokos 200 gramů (strouhaný)
- čokoláda na vaření 200 gramů
Náplň a poleva:
- mléko 500 mililitrů (+2 lžíce do polevy)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 170 °C.
2. Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte zbytek ingrediencí na korpus a dobře promíchejte, až vznikne jednolitá hmota. Nalijte ji na papírem vyložený menší či střední plech nebo do pekáčku a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpus asi 30 minut zchladnout, než na něj nanesete náplň.
3. NÁPLŇ: Na mírném plameni přiveďte k varu mléko a za stálého prošlehávání metlou do něj zamíchejte krupici. Až směs zhoustne, vmíchejte do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Směs naneste na upečený korpus a uložte do chladu.
4. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s 1 lžící másla a 2 lžícemi mléka, a až vznikne hladká hmota, naneste ji na kokosovou vrstvu. 5. Před podáváním uložte buchtu alespoň na 2 hodiny do chladu.
Načítám komentáře...