Čokoládové muffinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1,5 hrnku
- mléko 1/2 hrnku
- vejce 1 kus
- olej 5 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- čokoláda 1/2 hrnku (nastrouhaná nebo na kousky)
- sůl
Postup přípravy
V míse smícháme mouku se špetkou soli a práškem do pečiva. Do směsi zapracujeme vejce, olej, mléko a na závěr do řídkého těsta vmícháme čokoládu.
Těsto rozdělíme pomocí lžíce do papírových košíčků. Raději použijeme vždy dva košíčky zasunuté do sebe, aby těsto udržely, a košíčky plníme jen do poloviny, protože těsto při pečení vyběhne.
Naplněné košíčky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Pokud máte speciální plech s otvory na muffiny, upečte těsto v něm. Muffinky upečené v papírových košíčcích ale můžete lépe převážet, protože jsou vlastně částečně zabalené. Pokud chcete změnu, můžete nahradit čokoládu mandlemi, ořechy, borůvkami nebo malinami.
Načítám komentáře...