Čokoládové muffiny
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- kakao 30 gramů
- máslo 80 gramů
- cukr 80 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- čokoláda hořká 100 gramů (kvalitní tmavá)
- vejce 2 kusy
- smetana zakysaná 250 gramů
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a nasekané kousky čokolády (část necháme stranou na posypání).
Vedle v míse důkladně smícháme a prošleháme vejce se zakysanou smetanou, cukrem a změklým máslem. Opatrně zlehka přimícháme do směsi mouky a kakaa.
Lžící naplníme muffinovou formu (vždy do poloviny) posypeme trochou čokolády a pečeme cca 15 minut při 180 °C.
Poznámka k receptu
Místo části čokolády zkuste jako obměnu do muffinů přidat borůvky.
Načítám komentáře...