Dýňové muffiny
Seznam surovin
Na těsto:
- dýně 250 gramů (dužnina)
- voda 4 lžíce
- Hera 250 gramů
- cukr 175 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- rum 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- skořice 1/4 lžičky (mletá)
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 375 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- mléko 1 decilitr
Na krém:
- sýr krémový 250 gramů (Lučina, nebo Philadelphia)
- máslo 110 gramů (změklé)
- cukr moučkový 100 gramů
- vanilkové aroma (několik kapek)
- potravinářské barvivo (oranžové)
Na ozdobení:
- cukrářské zdobení
- marcipán (malé dýně - viz naše rada)
Postup přípravy
Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky, podusíme se 4 lžícemi vody doměkka, rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout.
Změklou Heru utřeme v míse s oběma druhy cukru, rumem, špetkou soli a skořicí. Postupně zašleháme vejce, pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko a umícháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme dýňové pyré.
Těsto rozdělíme do papírových košíčků nebo formiček na muffiny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut.
Na krém rozmixujeme sýr se změklým máslem na hladký krém. Přidáme cukr, trochu vanilkového aroma a potravinářského barviva a znovu rozmixujeme, až se cukr s barvivem rozpustí a krém je nadýchaný.
Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho na vychladlé muffiny. Posypeme ho barevným cukrářským sypáním a každý muffin ozdobíme jednou marcipánovou dýní.
Poznámka k receptu
Jak vyrobit marcipánové dýně: * Budete potřebovat 150 g marcipánu a zelenou a oranžovou potravinářskou barvu. * Z marcipánu oddělte malou část a obarvěte ji zelenou potravinářskou barvou (pokud máte práškovou barvou, rozpusťte ji předem v několika kapkách vody). * Zbytek marcipánu obarvěte oranžovou potravinářskou barvou, rozdělte ho na menší kousky a udělejte z nich v dlaních kuličky. Pomocí tupé strany nože do nich udělejte zářezy jako na dýni a nahoru přimáčkněte stopky vymodelované z kousků zeleného marcipánu.
Načítám komentáře...