Jablečné muffiny
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr 80 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- jogurt bílý 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- kakao 20 gramů (hořké)
- čokoláda hořká 20 gramů (nasekaná)
- olej slunečnicový 80 gramů
- droždí sušené 10 gramů ((1 sáček))
- sůl
- jablka 80 gramů (Jihotyrolská jablka CHZO)
- mandle 20 gramů (drcené)
- citronová kůra (nastrouhaná)
- máslo (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
Postup přípravy
Vejce našlehejte společně s cukrem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a solí. Přidejte olej, jogurt a krátce promíchejte dřevěnou vařečkou. Dále přidejte prosátou mouku, droždí a kakao, na kostičky nakrájené Jihotyrolské jablko CHZO, mandle a čokoládu.
Formičky vymažte máslem a vysypte cukrem, do půlky je naplňte těstem a v předehřáté troubě je při teplotě 175 °C pečte přibližně 15 minut. Při podávání muffiny ozdobte šlehačkou nebo nakrájeným čerstvým ovocem.
Poznámka k receptu
- Pokud použijete velmi sladká jablka, jako například golden delicious, přiměřeně snižte množství cukru.
- Muffiny můžete připravit i bez čokolády, poměr v těstě zachováte, pokud čokoládu a kakao nahradíte 100 g hladké mouky.
Načítám komentáře...