Jablíčkové muffiny
Seznam surovin
Na těsto:
- jablka 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr krupice 1/2 hrnku
- cukr vanilkový 1 balíček
- ořechy 3/4 hrnku (mleté)
- máslo 125 gramů
- mléko (podle potřeby)
Na krém:
- sýr krémový 125 gramů (Lučina)
- smetana zakysaná 90 gramů
- cukr moučkový 90 gramů
- smetana na šlehání 0,9 decilitru
- potravinářské barvivo (nejlépe gelové)
Kromě toho:
- tuk (na vymazání formiček)
- slané tyčinky (tenké)
- želatinové bonbony (zelené, například kyselé rybičky)
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubším struhadle do mísy. Přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, oba druhy cukru, mleté ořechy a rozpuštěný tuk a těsto zředíme trochou mléka, aby šlo dobře promíchat.
Do formiček na muffiny vložíme papírové košíčky a do každého důlku ještě přidáme malou kuličku z alobalu, abychom vytvořili tvar jablíček. Košíčky naplníme připraveným těstem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Mezitím připravíme krém. V misce utřeme lučinu se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem, přimícháme ušlehanou šlehačku a krém obarvíme trochou potravinářského barviva (pokud máme práškové, rozpustíme ho předem v několika kapkách vody).
Vychladlé upečené muffiny potřeme obarveným krémem, do každého zapíchneme kousek skořice nebo tyčinky jako stopku a přidáme kousek želé bonbónu jako lísteček.
Načítám komentáře...