Jablkové muffiny
Seznam surovin
- jablka 2 hrnky (nadrobno pokrájené se slupkou)
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- olej 3/4 hrnku
- rozinky 1/2 hrnku
- ořechy vlašské 1/2 hrnku (sekané nebo slunečnicová semínka)
- mléko 1/4 hrnku
- vejce 2 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr skořicový 1 balíček
- jedlá soda 1 lžička
- skořice 1 lžička (mletá)
- sůl
Postup přípravy
V misce šleháme olej a moučkový cukr po dobu 2 minut. Do hmoty zašleháme všechna vejce.
V další míse smícháme obě mouky, vanilkový a skořicový cukr, jedlou sodu, sůl, skořici a dobře promícháme. Směs přidáme do misky s vyšlehaným cukrem, olejem a vajíčky. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme nasekaná jablka, ořechy (nebo semínka), rozinky a promícháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko podle potřeby.
Těsto plníme pomocí dvou lžiček do vymaštěných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 15 - 20 minut.
Načítám komentáře...