Jahelník s mákem, jablky a mandlemi
Postup přípravy
1. Jáhly důkladně propláchněte nejprve studenou, pak vroucí vodou. Do hrnce vlijte mléko, pomalu ho přiveďte k varu a přisypte spařené jáhly. Za občasného míchání vařte asi 20 minut, dokud se mléko nevyvaří a jáhly se nespojí v kaši. Tu nechte zchladnout.
2. Zchladlé jáhly vsypte do mísy, přidejte na kostičky nakrájená jablka, mák, med, vejce a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily. Formu vymažte máslem a pak do ní rozetřete a lehce upěchujte jáhlové těsto. Vršek zasypte celými mandlemi a zakápněte medem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 - 50 minut, dokud okraje těsta a mandle nezezlátnou. Podávejte vlažné nebo zchladlé, posypané moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...