Kávové muffiny s nugátovou čokoládou
Seznam surovin
- mléko 200 mililitrů
- mléko acidofilní 50 mililitrů (vanilkové)
- káva 3 lžíce (instantní)
- cukr moučkový 2 lžíce
- čokoláda 75 gramů (nugátová)
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- krupice 50 gramů (pšeničná)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
- cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Mléko smícháme s acidofilním mlékem a přidáme kávu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáme mléčnou směs s kávou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicí a nadvakrát vmícháme do žloutkovo - mléčné směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a vetřeme jej do těsta. Nakonec přidáme nasekanou nugátovou čokoládu.
Muffinový plech nebo formičky, případně košíčky na pečení jemně vymastíme máslem, naplníme do tří čtvrtin směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 - 25 minut. Upečené muffiny vyklopíme z formy (z košíčků je nevyndáváme) a posypeme práškovým cukrem.
Načítám komentáře...