Muffiny s broskvemi a rybízem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- broskve 2 kusy
- rybíz červený 80 gramů
- ovesné vločky 70 gramů
- cukr třtinový 150 gramů (světlý)
- vejce 1 kus
- podmáslí 170 gramů
- olej řepkový 150 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- jedlá soda
- sůl
Postup přípravy
1. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky, troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl, v menší misce vidličkou prošlehejte vejce s podmáslím a olejem. Do mísy se sypkými surovinami nakrájejte broskve a přidejte rybíz. Ovoce jemně obalte, díky tomu se rovnoměrně v těstě rozprostře a neklesne ke dnu.
2. Tekuté suroviny přilijte k sypkým a lžící opatrně spojte. Nemíchejte nijak energicky, těsto na muffiny se nesmí přešlehat. Vůbec nevadí, když v těstě bude tu a tam hrudka, pečením se vše spraví a výsledek bude bezkonkurenční. Těsto rovnoměrně rozdělte do muffinových košíčků a pečte ve vyhřáté troubě 25 minut. Po upečení muffiny vyjměte na mřížku a nechte vychladnout.
Poznámka k receptu
Do muffinů jsme tentokrát propašovali i trochu zdravých surovin. Odhalení se bát nemusíte, veškerou pozornost na sebe totiž strhne nevšední kombinace sladkých broskví a navinulého rybízu.
Načítám komentáře...