Ovocno-čokoládové mufinky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 80 gramů
- máslo 30 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- ovoce 120 gramů (drobné, kompotované)
Postup přípravy
Rozehřejte za stálého míchání čokoládu s máslem, nejlépe ve vodní lázni.
Ušlehejte z bílků a citronové šťávy sníh, zašlehejte do něj po částech pískový cukr. Vmíchejte opatrně po částech čokoládu a žloutky, polohrubou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a ovocem.
Formu na mufinky vyložte papírovými košíčky (nebo vytřete tukem a vysypte moukou), naplňte těstem, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Načítám komentáře...