Papouškové buchtičky
Seznam surovin
- Hera 250 gramů
- cukr moučkový 300 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr vanilkový 1 balení
- smetana na šlehání 1 kelímek
- pudinkový prášek jahodový 1 balení
- pudinkový prášek 1 balení (čokoládový)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- máslo 2 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 1 hrst (na vysypání)
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Změklý tuk našlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašlehejte vejce jedno po druhém. Do vzniklé pěny vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva střídavě s tekutou smetanou. Těsto rozdělte na tři díly, do každého vmíchejte jeden pudingový prášek.
Formu na muffiny nebo menší bábovičky vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a do každé formičky dejte od každého těsta trochu (plňte maximálně do dvou třetin, aby těsto při pečení nepřeteklo). Plech s naplněnými formičkami vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte při 175 °C (155 °C horkovzdušná trouba) asi 20 minut.
Upečené buchtičky vyklopte a pocukrujte.
Poznámka k receptu
Zákusky můžete polít citronovou nebo čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...