Papouškové buchtičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk našlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašlehejte vejce jedno po druhém. Do vzniklé pěny vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva střídavě s tekutou smetanou. Těsto rozdělte na tři díly, do každého vmíchejte jeden pudingový prášek.

Formu na muffiny nebo menší bábovičky vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a do každé formičky dejte od každého těsta trochu (plňte maximálně do dvou třetin, aby těsto při pečení nepřeteklo). Plech s naplněnými formičkami vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte při 175 °C (155 °C horkovzdušná trouba) asi 20 minut.

Upečené buchtičky vyklopte a pocukrujte.

Poznámka k receptu

Zákusky můžete polít citronovou nebo čokoládovou polevou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...