Perníkové muffiny
Seznam surovin
- smetana zakysaná 1 hrnek
- ovoce mražené 2 hrnky
- mouka pšeničná polohrubá 3/4 hrnku
- cukr 1/2 hrnku
- olej 1/3 hrnku (nebo rozpuštěné máslo)
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do perníku 1/2 lžičky
- jedlá soda 1/3 lžičky
- kakao 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Zakysanou smetanu promícháme s vejcem, moukou, cukrem, solí, práškem do perníku, sodou, prosátým kakaem a olejem.
Těsto rozdělíme do dvou třetin výše košíčků, přidáme ovoce a doplníme zbylým těstem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 20 minut.
Poznámka k receptu
- Muffiny budou výborné, přelijete-li je koňakovým nebo čokoládovým toppingem. Přidejte do těsta kousky nasekané hořké čokolády, bude se vám lahodně rozpouštět na jazyku.
- Ingredience jsou rozepsány na 10 muffinů.
Načítám komentáře...