Pěry, pečené ovocné knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z prosáté mouky se solí, cukru, droždí, vajec a mléka vypracujte tužší, pružné těsto a nechte
ho vykynout.

2. Z těsta lžící omočenou v mouce odebírejte kousky a plňte je povidly nebo celými švestkami. Skládejte je do pekáče (nebo širšího kastrolu) hodně vymazaného máslem. Každý knedlík ještě potřete rozpuštěným máslem (jako buchtu), aby se k sobě nelepily. Asi do tří čtvrtin je zalijte horkým mlékem a zakryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C, až se mléko vsákne. Na posledních 10 minut
pečení je odkryjte, aby zezlátly.

3. Podávejte posypané cukrem nebo nastrouhaným perníkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...