Pěry, pečené ovocné knedlíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 500 gramů
- sůl
- cukr 3 lžíce
- droždí 40 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 250 mililitrů (+ na zalití)
- povidla (nebo čerstvé švestky)
- máslo (na potírání a vymazání pekáče)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. Z prosáté mouky se solí, cukru, droždí, vajec a mléka vypracujte tužší, pružné těsto a nechte
ho vykynout.
2. Z těsta lžící omočenou v mouce odebírejte kousky a plňte je povidly nebo celými švestkami. Skládejte je do pekáče (nebo širšího kastrolu) hodně vymazaného máslem. Každý knedlík ještě potřete rozpuštěným máslem (jako buchtu), aby se k sobě nelepily. Asi do tří čtvrtin je zalijte horkým mlékem a zakryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C, až se mléko vsákne. Na posledních 10 minut
pečení je odkryjte, aby zezlátly.
3. Podávejte posypané cukrem nebo nastrouhaným perníkem.
Načítám komentáře...