Povidlové buchty
Seznam surovin
- mouka špaldová 500 gramů (Hladká špaldová mouka Babiččina volba)
- droždí 30 gramů
- cukr krupice 60 gramů
- mléko 240 mililitrů (vlažné)
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl 1 špetka
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 kus
- máslo 120 gramů (rozpuštěné)
- máslo 20 gramů (na dno pekáče)
- švestková povidla 350 gramů (na náplň)
- rum 75 mililitrů (na náplň)
- perník 50 gramů (na strouhání, na náplň)
Postup přípravy
1. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát. Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Nádobu s těstem přebalte potravinovou folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.
2. Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem. V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6 × 6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 min na teplém místě. Pečte asi 30 minut na 180 °C.
Načítám komentáře...