Povidlové buchty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát. Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Nádobu s těstem přebalte potravinovou folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.

2. Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem. V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6 × 6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 min na teplém místě. Pečte asi 30 minut na 180 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...