Rýžové mufinky s čokoládou
Seznam surovin
- rýže 120 gramů
- smetana 100 mililitrů
- máslo 60 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- čokoláda 100 gramů
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- čokoláda (hoblinky, na ozdobu)
Postup přípravy
Propláchnutou rýži zalijte dvojnásobným množstvím vody, zakryjte poklicí a při mírné teplotě duste 7 - 10 minut. Potom rýži zalijte horkou smetanou, odstavte a zakrytou nechte zchladnout.
Našlehejte do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky, vmíchejte rýži, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Vymazané a vysypané (nebo
vyložené papírovými košíčky) mufinkové formičky naplňte lžící těsta, do každé dejte kostičku čokolády a zakryjte těstem.
Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte. Podávejte ozdobené kopečkem šlehačky a posypané hoblinkami čokolády.
Načítám komentáře...