Scones s brusinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- cukr krystal 125 gramů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- čokoláda hořká 100 gramů
- brusinky 100 gramů
- ořechy lískové 100 gramů
- máslo 6 lžic (studené)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- sůl (vločková na ozdobu)
Postup přípravy
1.Ttroubu předehřejte na 220°C. v míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte na kostky nakrájené studené máslo a prsty vypracujte drobenku.Ppřilijte smetanu a vařečkou vypracujte tužší těsto.
2. Ořechy i čokoládu nasekejte nahrubo a spolu s brusinkami přidejte do mísy. Zapracujte do těsta, vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem placku a kulatým vykrajovátkem nakrájejte na kolečka. Posypte vločkovou solí, vložte do trouby a pečte 15 minut.
Poznámka k receptu
Kombinace brusinek, čokolády a lískových ořechů nemá chybu. Scones mívají obvykle tvar kulatých bochánků nebo trojúhelníků.
Načítám komentáře...