Sladké hráškové muffiny

Seznam surovin

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Drobenka: V menší misce smíchejte dohromady mouku, cukr a skořici. Přidejte na kousky nakrájené vychladlé máslo a promněte rukama, až se vše spojí v drobivou hmotu. Uložte drobenku do chladničky.

2. Promíchejte v míse obě mouky s práškem do pečiva.

3. Hrášek povařte asi 2 minuty v páře nebo ho vhoďte do vroucí vody. Po 2 minutách slijte a ještě horký ho rozmixujte na hladkou pastu. Přilijte olej a pořád mixujte, až nezůstanou žádné větší kousky.

4. Předehřejte troubu na 160 °C a formičky na muffiny zlehka vymažte olejem (nebo použijte papírové košíčky).

5. Smíchejte dohromady hráškové pyré, lehce prošlehané vejce, cukr, mléko a vanilku. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a přidejte ji k pyré.

6. Pyré s čokoládou a vejci dobře promíchejte s moučnou směsí. Rozdělte těsto rovnoměrně do osmi muffinových formiček, posypte hojně drobenkou a vložte do trouby na 20 - 25 minut.

Poznámka k receptu

Rozmixovaný hrášek můžete pro větší jemnost ještě propasírovat přes síto. Zelený cukr je v receptu pouze pro barvu a není nezbytný, lze ho však zakoupit například na www.toppotraviny.cz.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...