Sobí muffiny

Seznam surovin

Na těsto:

Na potření:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh na potření vložíme do síta vyloženého plátýnkem a necháme ho alespoň 2 hodiny odkapat.

V míse ušleháme elektrickým šlehačem změklé máslo s cukrem do nadýchané pěny (trvá to asi 7 minut). Jedno po druhém do ní zašleháme vejce, vmícháme vanilkové aroma, skořici a perníkové koření. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a nakonec mléko.

Připravíme si 12 formiček na muffiny, vyložíme je bílými papírovými košíčky, rozdělíme do nich těsto a posypeme ho nasekanými kandovanými višněmi. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 18 – 20 minut. Pak zkusíme do středu těsta zapíchnout špejli a pokud zůstane po vytažení suchá a čistá, jsou muffiny upečené a necháme je vychladnout.

Odkapaný tvaroh smícháme s medem, na každý muffin navršíme kopeček a vypouklou stranou lžičky ho dotvarujeme.

Preclíky namočíme krátce do studené vody, rozložíme je na prkénko a počkáme, až zvlhnou tak, aby při krájení nepraskaly. Pak je rozkrojíme na půlky a vždy dvě půlky zapíchneme do muffinů jako rohy. Z bílého marcipánu utvoříme 24 malých kuliček, přilepíme je na muffiny jako oči a do každé ještě opatrně vmáčkneme zrníčko máku. Nakonec na muffiny přitiskneme červené bonbóny jako čumáčky.

Poznámka k receptu

Muffiny si můžete upéct předem. Po vychladnutí je uložte do vhodné nádoby na suchém místě, kde vydrží několik dnů. Před podáváním je pak potřete krémem a dozdobte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...